Vajcia vyšľaháme do peny cukrom - cca 10 minút. Potom prilejeme smotanu a miešame.

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Na 30 minút musí ísť do chladničky.

V smotane povaríme čokoládu. Tvaroh pomixujeme s čokoládovou zmesou. Dáme zachladiť. Ozdobíme podľa chuti. Dobru chuť .

Všetko zmiešať a natlačiť do formičiek. Piecť 15 až 20 minút na 160 stupňov. Aj keď sú čokoládové tak do zlatova. Treba pozerať.

Toto je obľúbená polievka mojej maminy. Robila som ju prvýkrát podľa seba a nie podľa jej receptu a samozrejme som ju zavolala k obedu. Väčšinou som neni v strese, keď u nás obeduje, ale toto bola výzva, pretože mamina je náročný klient na fazuľovú polievku 🙂

Mamina polievku neskutočne vychválila a konštatovala, že už varím fazuľovú len ja. Čo má teší, pretože čo môže byt pre mňa viac.

Cesto spracujeme a rozdelíme na 4 časti. Jedna časť bude trošku menšia a jedna časť bude väčšia.

Na oleji jemnej orestujeme cibuľu a cesnak. Pridáme na drobno nakrájanú cviklu a mrkvu a restujeme. Po orestovaní zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Množstvo vody závisí od veľkosti hrnca a zeleniny.

Kešu rozmixujeme na múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme pevné cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Naplníme košíčky a pečieme 8 minút alebo do zlatova.

Zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme a na jemno rozmágame. Pridáme múky, vajcia, soľ a zmes premiešame.

V miske si zmiešame kešu, soľ, sódu a škoricu. Potom pridáme vanilku, kešu maslo a kokosový olej. Ja som olej roztopila spolu s kešu maslom. Keďže ho mám v chladničke trošku sa zohrialo a lepšie sa s ním robilo.

Nastúhame čedar. Všetky suroviny na mäsko si zmiešame v miske a vytvarujeme ako fašírky. Dáme na plech na pečenie a pečieme na 175 stupňov cca 30-35 minút.

Zmiešame suché suroviny, potom do zmesi zapracujeme ostatné a vytvoríme cesto. Cesto treba dať minimálne na 30 minút do chladničky.

Výborná večera nie len pre deti. Pšeno najskôr 3krát prepláchneme horúcou vodou. Potom ho dáme do horúceho mlieka a varíme.

Low carb lievance s jahodovou domácou zmrzlinou , poliate 80% čokoládou a drobným ovocím

Parmezán pomiešame v miske s múkou, soľou a čiernym korením. V druhej miske si rozšlaháme vajcia.

Chrumky, ktoré milujú všetky deti.
Cícer na noc namočíme do vody. Na ďalší deň vodu zlejeme a osušíme ho. Polejeme olivovým olejom na plechu vystlanom papierom. Dáme červenú papriku a soľ - ak je to pre deti tak menej.

Najskôr si nakrájame zeleninu a slaninu. Chedar nastrúhame. Slaninku opečieme, pridáme aj brokolicu a cherry rajčiny a vnútro šampiónov.

Rúru rozohrejeme na plno. V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie a potom pridáme vajcia a vodu. Urobíme cesto.

Brokolicu dáme do pekáčika, pomiešame s krevetami, strúhaným syrom, smotanou zmiešanou s vajciom, soľou, korením a sušeným cesnakom.

Všetko spolu zmiešame. Chvíľku necháme odpočinúť. Urobíme 4 bochníčky (žemličky) a potrieme žĺtkom a posypeme sezamom.

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Spracované cesto natlačíme do formy alebo ho môžeme aj rozvalkať medzi 2 kusmi papiera. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na cca 10 minút.

Všetko spolu zmiešame. Chvíľku necháme odpočinúť. Urobíme 4 bochníčky (žemličky) a potrieme žĺtkom a posypeme sezamom.

Zmes krátko povaríme. Zmes by nemala byť ani príliš hustá ani príliš riedka. Lepšie pridávať vodu postupne.

Dáme piecť do rozpálenej rúry na plno a so zapnutým ventilátorom. Cca 8 - 9 minút. Vyberieme a potrieme. A poukladáme čo máme radi.

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.