Toto je obľúbená polievka mojej maminy. Robila som ju prvýkrát podľa seba a nie podľa jej receptu a samozrejme som ju zavolala k obedu. Väčšinou som neni v strese, keď u nás obeduje, ale toto bola výzva, pretože mamina je náročný klient na fazuľovú polievku 🙂

Mamina polievku neskutočne vychválila a konštatovala, že už varím fazuľovú len ja. Čo má teší, pretože čo môže byt pre mňa viac.

Potrebujeme:

  • 400 g fazule
  • 200 g údeného rebra
  • 1 klobásu
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľu
  • 1/5 zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 2 čl. čierneho mletého korenia
  • 3 čl. údenej papriky
  • 2 čl. drvenej majoránky
  • čerstvú petržlenovú vňať

Fazuľu nechajte cez noc vo vode. Ráno fazuľu prepláchneme a dáme väčšieho hrnca aj s údeným rebrom, klobásou a slaninou. Cibuľu so šupkou prepláchneme a pridáme do hrnca v celku. Prihodíme do hrnca bobkové listy a zalejeme studenou vodou. Varíme 45 minút.

Tento čas využijeme na prípravu zeleniny. Zeleninu očistíme , umyjeme a nakrájame. Po 45 minútach varenia je čas na pridanie zeleniny. Ak treba, podlejte vodou. Polievku si teraz dochuťte podľa vlastnej chuti. Varíme ďalších 20 minút. Následne vyberte údené mäso, klobásu, slaninu a cibuľu a môžete podávať. Dobrú chuť prajem.

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.