Potrebujeme: (cca. 8 porcií)

  • 700g uvarených zemiakov v šupke
  • 300g pohánkovej múky
  • 300g makovej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • posýpka
  • mak, maslo, čakankový sirup

Zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme a na jemno rozmágame. Pridáme múky, vajcia, soľ a zmes premiešame. Trošku ťažšie sa s cestom pracuje ale nakoniec sa z neho stane cesto na výborné šúlance. Z cesta šúlame šúlančeky. Každý si určite nájde spôsob, ktorý mu vyhovuje. Ja si z cesta odtrhnem a šúlam.. Do vriacej vody ich vkladáme a keď vyplávajú na vrch sú hotové. Stačí posypať a papať. Dobrú chuť.

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.