Potrebujeme: Korpus

  • 180g kokosovej múky
  • 110g zmäknuté maslo
  • 80g roztopenej vysokopercentnej čokolády (min. 70%)
  • 4 ks vajcia

Potrebujeme: Plnka

  • 250g mascarpone + 1 PL medu alebo iného sladidla
  • Ja som dala papaju

Potrebujeme: Poleva

  • 250ml smotana na šlahanie
  • 200g vysokopercentnej čokolády

papaja kolac blog2

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Spracované cesto natlačíme do formy alebo ho môžeme aj rozvalkať medzi 2 kusmi papiera. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na cca 10 minút. Záleží na hrúbke cesta. Zatiaľ si pripravíme čokoládovú polevu. Rozohrejeme smotanu, dáme do nej čokoládu a necháme roztopiť. Stiahneme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpusu nanesieme mascarpone, na to poukladáme ovocie aké máme radi. Ja som dala papáju. Bola to výborná kombinácia. Musí byť ale naozaj zrelá a sladká. Dá sa nahradiť aj džemovou plnkou. Medzitým nám už vychladla aj čokoládová poleva. Tak ju nanesieme na vrch. Môžeme ozdobiť aj iným ovocím. Dáme zachladiť. Dobrú chuť.

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.