Potrebujeme: Korpus
- 180g kokosovej múky
- 110g zmäknuté maslo
- 80g roztopenej vysokopercentnej čokolády (min. 70%)
- 4 ks vajcia
Potrebujeme: Plnka
- 250g mascarpone + 1 PL medu alebo iného sladidla
- Ja som dala papaju
Potrebujeme: Poleva
- 250ml smotana na šlahanie
- 200g vysokopercentnej čokolády
Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Spracované cesto natlačíme do formy alebo ho môžeme aj rozvalkať medzi 2 kusmi papiera. Cesto poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na cca 10 minút. Záleží na hrúbke cesta. Zatiaľ si pripravíme čokoládovú polevu. Rozohrejeme smotanu, dáme do nej čokoládu a necháme roztopiť. Stiahneme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpusu nanesieme mascarpone, na to poukladáme ovocie aké máme radi. Ja som dala papáju. Bola to výborná kombinácia. Musí byť ale naozaj zrelá a sladká. Dá sa nahradiť aj džemovou plnkou. Medzitým nám už vychladla aj čokoládová poleva. Tak ju nanesieme na vrch. Môžeme ozdobiť aj iným ovocím. Dáme zachladiť. Dobrú chuť.