Potrebujeme: Korpus
- 110g pohánková múka
- 60g kokosová múka
- 30g cícerová múka
- 1 vajce
- 120 ml mlieko (môže byť aj rastlinné, bezlaktózové....)
- 60g kešu maslo
Potrebujeme: Maková plnka
- 250g mletého maku
- 80g slivkový ďžem
- citrónová kôra
- voda (od oka)
- 1/2 sáčku vanilkového pudingu
Zmes krátko povaríme. Zmes by nemala byť ani príliš hustá ani príliš riedka. Lepšie pridávať vodu postupne.
Všetky suroviny zmiešame, necháme v chladničke odpočinúť minimálne 30 minút. Z cesta trochu odoberieme na vypracovanie tvarov alebo urobenie mreže. Formu naplníme cesto. Navrstvíme plnku, pokryjeme tvarmi a dáme piecť. Pečieme 35 minut na 175. stupňov. Dobrú chuť.